Näin haet meille

Tuusulan lukioon kevään 2023 toisen asteen yhteishaun hakukohteet

Hyrylän toimipiste

Lukion yleislinja (aloituspaikkoja 131)

Lukion urheilulinja (aloituspaikkoja 15)

Lukion musiikki ja kuvataiteen linja (aloituspaikkoja 16)

Jokelan toimipiste

Lukion yleislinja (aloituspaikkoja 60)

Kellokosken toimipiste

Lukion yleislinja (aloituspaikkoja 35), pelipainotus

Hakulomake täytetään Opintopolussa (www.opintopolku.fi) yhteishaun aikana 21.2.–21.3.2023. Opinto-ohjaajat antavat lisätietoja tarvittaessa. Varmista, että ilmoitat  hakemuksessa toimivan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, jotta tarvittaessa saamme sinuun yhteyden valintatulosten valmistuttua.

Ainevalinnat ja hakemusten liitteet

Opintojaksojen kuvaukset ja lisätietoa opinnoista on julkaistu opinto-oppaassa. Tuusulan lukioon hakevat tekevät ainevalintansa verkkolomakkeilla. Eri toimipisteiden ainevalintalomakkeet julkaistaan täällä myöhemmin.

• Hyrylän toimipisteen ainevalintalomake. Kysymyksiin ainevalinnoista vastaavat apulaisrehtori Anne Laajaniemi 040 314 3263 ja opinto-ohjaaja Merja Hyvönen 040 314 3264.
  • Jokelan toimipisteen  ainevalintalomake. Kysymyksiin ainevalinnoista vastaavat apulaisrehtori Kati Häyhä 040 314 4067 ja opinto-ohjaaja Pirkko Haatainen 040 314 4421.
  • Kellokosken toimipisteen ainevalintalomake. Kysymyksiin ainevalinnoista vastaavat apulaisrehtori Joakim Sundqvist 040 314 4259 ja opinto-ohjaaja Anna Varila 040 314 4274.

Haku musiikki ja kuvataiteen ja urheilun linjoille Hyrylään

Yleislinjan lisäksi Hyrylän toimipisteessä on tarjolla sekä musiikin ja kuvataiteen että urheilun linjat, joihin haetaan erikseen.

Musiikki ja kuvataiteen linjalle hakeminen

Hakija suuntautuu joko musiikkiin tai kuvataiteeseen. Kuvataiteen pääsykoe koostuu kahdesta ennakkotehtävästä ja yhdestä pääsykoetilaisuudessa tehtävästä työstä. Musiikin pääsykoe koostuu ennakkotehtävästä ja pääsykoetilaisuuden soitto-, laulu- ja haastatteluosuudesta.

Hakijat kutsutaan sähköpostiviestillä pääsykokeeseen 11.4.2023 alkaen. Ennakkotehtävät palautetaan pääsykoetilaisuuden yhteydessä. Ennakkotehtävät julkaistaan yhteishaun alkaessa 21.2.2023 lukion verkkosivuilla. Pääsykokeeseen osallistuminen on välttämätöntä, jotta voi tulla valituksi linjalle. Pääsykoe pidetään 15.5.2023 lukiolla.

Valinnassa voi saada pisteitä todistuksen keskiarvon perusteella 7,0-10,0. Ennakkotehtävät (0 - 3 p.) ja pääsykoetehtävä (0 - 3 p.). Maksimi kokonaispistemäärä on 16p.

Urheilulinjalle hakeminen

Urheilulinjalle haetaan keskiarvolla, liikunnan päättöarvosanalla ja valmentajan lausunnolla. Lukio pyytää tarvittaessa pisteytystä lajiliitolta.

Valinnassa voi saada pisteitä keskiarvon perusteella 7,0 – 10 pistettä, liikunnan päättöarvosanasta 0 – 2 pistettä ja valmentajan lausunnosta tai lajiliiton pisteytyksestä 0 – 5,0 pistettä. Liikunnan päättöarvosana tulee olla vähintään 8. Maksimipistemäärä on 17 pistettä.

Haku pelipainotukseen Kellokoskella

Pelipainotukseen ei ole erillistä hakua, vaan kaikki opiskelijat hakevat yleislinjalle. Pelipainotus jakautuu kolmeen osa-alueeseen: e-urheilu, pelitapahtumien tuottaminen ja pelien kehittäminen. Opiskelijat sisällyttävät opintosuunnitelmaan opintoja kiinnostuksensa mukaan.

Yhteishaun tulosten julkistaminen ja opiskelupaikan vahvistaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 15.6.2023. Tuusulan lukio tiedottaa opiskelupaikan saaneille sähköpostilla opiskelijan opintopolkuun ilmoittamaan osoitteeseen. Seuraa siis sähköpostiasi.

Tuusulan lukion opiskelupaikan vahvistaminen tulee tehdä henkilökohtaisesti 15.6.–20.6.2023 käymällä koululla tai etänä pidettävässä tapaamisessa. Tässä  yhteydessä tarkistetaan tulevan lukuvuoden kurssivalinnat. Paikkaa vahvistavan opiskelijan tulee toimittaa peruskoulun päättötodistus koululle. Peruskoulunsa Tuusulassa käyneiden Wilma-tunnukset toimivat edelleen, ja ne siirtyvät lukion käyttöön 15.6.2023. Muista kunnista tuleville Wilma-tunnukset annetaan opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä.

Yhteishaun tulosten saavuttua varaa opiskelupaikan vahvistamiseen aika koulun etusivulta Ajankohtaista-osiossa.