Näin haet meille

Tuusulan lukioon kevään 2023 toisen asteen yhteishaun hakukohteet 

Hyrylän toimipiste

Lukion yleislinja (aloituspaikkoja 131)

Lukion urheilulinja (aloituspaikkoja 15)

Lukion musiikki ja kuvataiteen linja (aloituspaikkoja 16)

Jokelan toimipiste

Lukion yleislinja (aloituspaikkoja 60)

Kellokosken toimipiste

Lukion yleislinja (aloituspaikkoja 35), pelipainotus

Hakulomake täytetään Opintopolussa (www.opintopolku.fi) yhteishaun aikana 21.2.–21.3.2023. Opinto-ohjaajat antavat lisätietoja tarvittaessa. Varmista, että ilmoitat  hakemuksessa toimivan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, jotta tarvittaessa saamme sinuun yhteyden valintatulosten valmistuttua.

Ainevalinnat ja hakemusten liitteet

Opintojaksojen kuvaukset ja lisätietoa opinnoista on julkaistu opinto-oppaassa. Tuusulan lukioon hakevat tekevät ainevalintansa verkkolomakkeilla. 

Haku musiikki ja kuvataiteen ja urheilun linjoille Hyrylään

Lukion yleislinjan lisäksi Hyrylän toimipisteessä on tarjolla sekä lukion musiikki ja kuvataiteen että lukion urheilun linjat, joihin haetaan erikseen. 

Musiikki ja kuvataiteen linjalle hakeminen

Hakija suuntautuu joko musiikkiin tai kuvataiteeseen. Kuvataiteen pääsykoe koostuu kahdesta ennakkotehtävästä ja yhdestä pääsykoetilaisuudessa tehtävästä työstä. Musiikin pääsykoe koostuu ennakkotehtävästä ja pääsykoetilaisuuden soitto-, laulu- ja haastatteluosuudesta.

Hakijat kutsutaan sähköpostiviestillä pääsykokeeseen 11.4.2023 alkaen. Ennakkotehtävät palautetaan pääsykoetilaisuuden yhteydessä. Ennakkotehtävät näet tästä. Pääsykokeeseen osallistuminen on välttämätöntä, jotta voi tulla valituksi linjalle. Pääsykoe pidetään 15.5.2023 lukiolla.

Valinnassa voi saada pisteitä todistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella 7,0-10,0. Ennakkotehtävät (0 - 3 p.) ja pääsykoetehtävä (0 - 3 p.). Vähimmäispistemäärä ennakkotehtävästä ja pääsykoetehtävästä on 2 pistettä. Maksimi kokonaispistemäärä on 16 pistettä.

Urheilulinjalle hakeminen

Lukion urheilulinjalle haetaan keskiarvolla, liikunnan päättöarvosanalla ja valmentajan lausunnolla. Valmentajan lausunto tulee toimittaa lukiolle 28.3.2023 mennessä. Lausunnon voi lähettää joko postitse tai sähköpostilla koulusihteeri Sari Aallolle (sari.aalto(at)tuusula.fi). Lukio pyytää tarvittaessa pisteytystä lajiliitolta.

Valinnassa voi saada pisteitä lukuaineiden keskiarvon perusteella 7,0 – 10 pistettä, liikunnan päättöarvosanasta 0 – 2 pistettä ja valmentajan lausunnosta tai lajiliiton pisteytyksestä 0 – 5,0 pistettä. Vähimmäispistemäärä lisänäytöstä (liikunnan päättöarvosana ja valmentajan lausunto) on 3 pistettä. Maksimi kokonaispistemäärä on 17 pistettä.

Haku pelipainotukseen Kellokoskella

Pelipainotukseen ei ole erillistä hakua, vaan kaikki opiskelijat hakevat yleislinjalle. Pelipainotus jakautuu kolmeen osa-alueeseen: e-urheilu, pelitapahtumien tuottaminen ja pelien kehittäminen. Opiskelijat sisällyttävät opintosuunnitelmaan opintoja kiinnostuksensa mukaan.

Yhteishaun tulosten julkistaminen ja opiskelupaikan vahvistaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 15.6.2023. Tuusulan lukio tiedottaa opiskelupaikan saaneille sähköpostilla opiskelijan opintopolkuun ilmoittamaan osoitteeseen. Seuraa siis sähköpostiasi. 

Tuusulan lukion opiskelupaikan vahvistaminen tulee tehdä henkilökohtaisesti 15.6.–20.6.2023 käymällä koululla tai etänä pidettävässä tapaamisessa. Tässä  yhteydessä tarkistetaan tulevan lukuvuoden kurssivalinnat. Paikkaa vahvistavan opiskelijan tulee toimittaa peruskoulun päättötodistus koululle. Peruskoulunsa Tuusulassa käyneiden Wilma-tunnukset toimivat edelleen, ja ne siirtyvät lukion käyttöön 15.6.2023. Muista kunnista tuleville Wilma-tunnukset annetaan opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä.

Yhteishaun tulosten saavuttua varaa opiskelupaikan vahvistamiseen aika koulun etusivulta Ajankohtaista-osiossa.