Nuolimerkki Opiskelijakunta

Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen opiskelijakunta on aktiivinen vaikuttaja. Opiskelu, dsc_7340

Edustajat pitävät huolen opiskelijoiden oikeuksista, opiskelumahdollisuuksista ja koulun viihtyvyydestä. Opiskelijakunnan hallituksen perusperiaatteeksi voisi lukuvuodelle 2017 nimetä viihtyvyyden lisäämisen. Pyrimme kuuntelemaan koulun opiskelijoita heidän toiveistaan viihtyisämmästä lukiosta. Olemme myös saaneet antaa mielipiteitämme MONIO-hankkeen suunnittelussa. Teemme yhteistyötä muiden Tuusulan lukion toimipisteiden opiskelijakuntien kanssa ja osallistumme aktiivisesti Nuorisovaltuuston tapahtumiin.

Suurimpiin projekteihimme kuuluu jo perinteeksi muodostunut, lokakuinen Elävä kirjasto –tapahtuma. Tapahtuma vaatii pitkän ja ankaran työpanoksen joka vuosi kaikilta hallituksen jäseniltä. Elävä kirjasto on edistävä askel suvaitsevuuteen ja muiden ihmisten ymmärtämiseen, mikä varmasti kuvastuu myös opiskelijoiden asenteissa ja käytöksessä toisiaan kohtaan.

Hallitusten jäsenet ovat mukana opettajainkokouksessa. Vaalimme oikeutta osallistua kokouksiin ja olemme siitä erittäin ylpeitä. Hallituksemme työ on monimuotoista ja arki on usein työntäyteistä, mutta koulussamme opiskelijat ja heidän näkemyksensä eivät polkeudu muiden jalkoihin. Toimintamme on helppoa ja mukavaa.

Lauri Virtanen

Opiskelijakunnanhallituksen puheenjohtaja